joi, 6 mai 2010

Prezenţa lui Ian Goldring, expertul URBACT II, la Mediaş (judeţul Sibiu )

Ian Goldring, expertul URBACT II se va întâlni în 5 mai 2010, la Primăria Municipiului Mediaş, cu Grupul de Suport Local în cadrul Proiectului InteGrow.

Proiectul ‘’InteGROW includerea tinerilor cu risc de excludere” este cuprins în linia de finanţare URBACT II şi urmăreşte obţinerea unei mai bune incluziuni sociale prin facilitarea integrării grupurilor marginalizate (tineri) şi minorităţi etnice prin combaterea segregării sociale şi de spaţiu, precum şi îmbunătăţirea accesului la servicii, în special în cartierele sărace.

Mediaşul participă ca şi partener, alături de patru oraşe din Spania, Grecia, Suedia şi Italia. Valoarea totală a proiectului este de 74.850 de euro, din care 54.095 de euro sunt finanţaţi de Uniunea Europeană. Prin Hotărârea 362/21.12.2009, Consiliul Local Mediaş a aprobat participarea municipiului nostru la acest proiect şi cheltuielile aferente.

Ian Goldring, expertul URBACT II desemnat pentru monitorizarea Proiectului InteGrow se va întâlni cu Grupul Local de Suport, pentru a găsi împreună soluţii la problemele sociale specifice şi de includere a tinerilor cu risc de excludere din municipiul Mediaş.

Punctele principale ale agendei de lucru din 5 mai 2010 sunt:

- prezentarea problemelor tinerilor legate de integrarea pe piaţa muncii;

- analizarea acţiunilor întreprinse până acum în vederea facilitării accesului lor pe piaţa muncii;

- descrierea diferitelor grupuri cu risc de excludere, prezente în cadrul comunităţii noastre;

- stabilirea ideilor strategice care vor fi implementate în următorii ani sub aspectul dezvoltării incluziunii sociale a tinerilor cu risc de excludere.


„Sperăm alături de expertul URBACT şi membrii Grupului Local de Suport să ne atingem obiectivului propus. Ne propunem ca această experienţă să aducă o serie de idei inovatoare, în vederea implementării unei strategii de acţiuni specifice de care să beneficieze atât tinerii cu risc de excludere, cât şi potenţialii angajatori“, a declarat Vladimir Şargu, manager InteGrow Mediaş.

Primăria Municipiului Mediaş a fost reprezentată la întâlnirea partenerilor InteGROW în perioada 4-5 martie în Spania.


©Antonela Sofia Barbu



www.asiiromani.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu