marți, 25 mai 2010

Fundaţia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României l-a premiat pe doctorantul Adrian Braşoveanu din Mediaş, judeţul Sibiu

Fundaţia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României, în calitate de susţinător al excelenţei în rândul tinerilor cercetărori, i-a acordat lui Adrian Braşoveanu un premiu în valoare de 1000 de euro. Adrian Braşoveanu este un tânăr de 28 de ani, doctorand în anul I la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, medieşean pasionat de domeniul calculatoarelor şi tehnologiei informaţiei. Adrian a realizat o cercetare pe tema comunicării dintre agenţii inteligenţi (aşa numiţii “roboţi fără corp”) şi om. Iar rezultatele obţinute ar putea fi implementate în tehnologiile legate de internet.

Lucrarea, intitulată “Ontologii multimodale generice pentru interacţiunea om-agent”, a fost apreciată de comisia de specialişti , la cea de-a treia ediţie a Conferinţei Internaţionale de Calculatoare, Comunicaţii şi Control, ca fiind cea mai bună dintre cele prezentate de tinerii doctoranzi participanţi. Gradul de inoviţie, importanţa stiinţifică şi practică şi, nu în ultimul rând, calitatea prezentării au reprezentat criteriile care au stat la baza evaluării.

Conferinţa Internaţională de Calculatoare, Comunicatii şi Control s-a desfăşurat în perioada 12-16 mai 2010, la Băile Felix. Organizat la fiecare 2 ani, evenimentul oferă oamenilor de știinţă, din mediul academic şi industrie, cadrul în care au loc prezentări şi discuţii legate de cele mai recente descoperiri si cercetari în domeniul informaticii şi tehnologiei informaţiei. Iar pentru a stimula şi susţine cercetarea în rândul tinerilor, organizatorii au lansat un concurs care premiază excelența în cercetare.

Conferinţa este organizată sub preşedinţia de onoare a domnului prof. Lotfi ZADEH – celebrul părinte al mulţimilor şi a logicii fuzzy de la Universitatea Berkeley din SUA şi a domnului acad. Florin FILIP – vicepreşedinte al Academiei Române. Evenimentul are girul ştiinţific al Secţiei de Ştiinţă şi Tehnologia Informaţiei şi al Forumului pentru Societatea Cunoaşterii din partea Academiei Române şi IEEE Computer Society, Romania Section.

Fondatorul şi organizatorul principal al conferinţei şi al concursului de excelenţă este preşedintele ICCCC, prof.univ.dr.Ioan Dzitac de la Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad. Gazda acestei ediţii, ca şi a celor din 2006 și 2008, a fost Universitatea Agora din Oradea, rector prof.univ.dr. ing. Misu-Jan Manolescu.

sursa

(http://www.fudv.ro/, http://observator.antena1.ro )


www.asiiromani.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu