vineri, 7 mai 2010

În Proiectul InteGrow, Mediaşul are cinci parteneri noi


Mediaşul participă în Proiectul InteGrow alături de alte zece oraşe din ţări ale Uniunii Europene.

Ian Goldring, expertul URBACT II pentru monitorizarea Proiectului InteGrow, a declarat la întâlnirea din 5 mai 2010 de la Mediaş (judeţul Sibiu), că în derularea acestui proiect participă încă cinci parteneri noi.

Proiectul ‘’InteGROW includerea tinerilor cu risc de excludere” este cuprins în linia de finanţare URBACT II şi urmăreşte obţinerea unei mai bune incluziuni sociale prin facilitarea integrării grupurilor marginalizate (tineri) şi minorităţi etnice prin combaterea segregării sociale şi de spaţiu, precum şi îmbunătăţirea accesului la servicii, în special în cartierele sărace.

Unul dintre noii parteneri în cadrul Proiectului InteGrow este Basildon, un oraş din Marea Britanie. Alt oraş care intrat foarte recent în acest parteneriat, este din Polonia.
Ian Goldring se va întâlni în următoarele zile cu reprezentanţii oraşului Nagykálló, din Ungaria, unde se încearcă dezvoltarea economiei locale în folosul tinerilor.
“ Un alt nou partener este oraşul Gondomar, situat în zona metropolitană Porto din nordul Portugaliei. În acest oraş sunt multe similarităţi cu problemele prezentate în cadrul reuniunii de la Mediaş.

Iar ultimul nou partener intrat în Proiectul InteGrow este un oraş din Olanda, unde funcţionează Institutul de Cercetare a Problemelor pentru Tineret, care se ocupă de integrarea tinerilor din această ţară. Aici există cele mai bune practici, începând de la Guvern până la nivelul municipalităţilor “, a declarat Ian Goldring, expertul URBACT II.

Mediaşul este, de asemenea, partener de proiect şi alături de oraşele: Zefyri (Grecia), Pescara şi Veneţia (Italia), Sundvalls (Suedia), Madrid - Consortium Red Local (Spania).

©Antonela Sofia Barbu



www.asiiromani.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu