joi, 6 mai 2010

Imaginea lui Nicolae Ceauşescu analizată de elevii Liceului Teoretic ‘’St. L.Roth’’ din Mediaş


Profesorul Helmuth Knall pregăteşte lansarea cărţii cu interviuri: “1939 -2009 mass media, prieten sau duşman”, în vara acestui an, la Mediaş.

‘’În anul 2009 am accesat un proiect internaţional la Fundaţia ”Amintire, Responsabilitate şi Viitor” din Berlin, fundaţia Guvernului German care finanţează proiecte pentru tineret. În cadrul programului European for peace a fost derulat Proiectul: Transformarea imaginii lui Nicolae Ceauşescu în mass media”, comunică profesorul Knall Helmuth de la Liceul Teoretic “St. L.Roth” din Mediaş. (http://www.europeans-for-peace.de/)


Liceenii medieşeni împreună cu cei din oraşul Leverkusen din Germania s-au documentat în ceea ce priveşte personalitatea lui Nicolae Ceauşescu. Scopul proiectului a fost evoluţia imaginii fostului conducător comunist al României în mass media din România şi mass media din Germania. Cu această ocazie au fost intervievate mai multe persoane despre perioada 1939 -2009. Elevii Liceului Teoretic “St. L.Roth” au realizat aceste interviuri, ele urmând a fi publicate într-o broşură bilingvă română – germană, a cărei lansare se aşteaptă în vara acestui an.

©Antonela Sofia Barbu


www.asiiromani.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu